EP i Midtjylland!

EU-valgbilen rullede mod Midtjylland, og sikke en tur det var! 🚗💨

Vi lagde 18.-22. februar vejen forbi Holstebro, Struer, Herning, Silkeborg, Vejle, Horsens og Aarhus, og mødtes med skoler, medier, biblioteker, foreninger og erhvervslivet for at snakke om EU-valget 🇪🇺🗳️ og dennegangstemmerjeg. 

Der var stor interesse blandt borgere på gågaderne, de unge ved skolerne, samt de lokale ildsjæle ved caféerne.

EP i Vejle

 

”Vi vil gerne lytte til, hvad danskerne egentlig mener om EU.” Sådan sagde kontorchef for Europa-Parlamentet i Danmark Anne Mette Vestergaard til P4 Trekanten onsdag morgen, før hun og kollegaerne indtog Vejle med lakridspiber og stor entusiasme.

I sidste uge var størstedelen af kontoret nemlig på rundtur i det midtjyske, hvor turen gik forbi Holstebro, Struer, Herning, Silkeborg, Vejle, Horsens og Aarhus. Her mødtes kontoret med lokale ildsjæle, unge, lokalpresse og nysgerrige forbipasserende for sammen at booste det demokratiske engagement til EU-valget den 26. maj.

Her skal danskerne nemlig til stemmeboksene og sætte deres præg på den politiske sammensætning i Parlamentet over de næste fem år. En vigtig opgave, eftersom EU-politik påvirker alle danskeres hverdag på godt og ondt. Og heldigvis er folk nysgerrige.

”Vi fornemmer, at der er større interesse end nogensinde før for europæiske spørgsmål,” siger Anne Mette Vestergaard. Det skyldes især danskernes opmærksomhed på Brexit og dets negative indflydelse på dansk eksport og økonomi, uddyber hun.

Se, hvordan der blev snakket EU i Silkeborgs gågade her og i Holstebro her.